Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje dugometražnog igranog filma Vlatke Vorkapić Sonja i bik

U mjestu Radošić kod Trogira danas, 25. kolovoza, počinje snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma Vlatke Vorkapić Sonja i bik u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije. 

Okosnicu ove komedije čini ljubavna priča između Sonje, aktivistice za prava životinja iz Zagreba, i Ante, organizatora natjecanja bikova iz Dalmatinske zagore, koje utjelovljuju Judita Franković i Goran Bogdan. Dok za Sonju manifestacije u okviru kojih se organiziraju natjecanja bikova predstavljaju nehumanu eksploataciju životinja, za Antu i mještane njegova kraja one su dio tradicije u kojoj bikovi uživaju posebnu pažnju i poštovanje. No, bik Garonja spojit će Sonju i Antu...

U ostalim ulogama pridružuju im se Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Vlasta Ramljak, Csilla Barath Bastaić, Vladimir Tintor, Barbara Prpić, Dražen Čuček i drugi. Uz redateljicu i scenaristicu Vlatku Vorkapić, producent filma je Ivan Maloča, izvršna producentica Maja Vukić, direktor fotografije Dragan Marković, scenografkinja Tanja Lacko a kostimografkinja i majstorica maske Slavica Šnur.

Godine 2002. Vlatka Vorkapić je za Hrvatsku radioteleviziju snimila dokumentarni film Ćaća i braća koji prati događaje s najvećeg godišnjeg natjecanja bikova u blizini Radošića. Susret s vlasnicima bikova i običajima vezanim uz natjecanje inspirirali su priču o Sonji, Anti i biku Garonji. U snimanju filma Sonja i bik važnu će ulogu imati i sudionici tradicionalnih natjecanja bikova.

Film će se snimati sljedećih šest tjedana na lokacijama u Dalmatinskoj zagori i Zagrebu.

Film sufinancira Hrvatski audiovizualni centar. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.