Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje dugometražnog igranog filma Noćni brodovi Igora Mirkovića

Danas, 28. travnja 2011., u Zagrebu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma Noćni brodovi, redatelja Igora Mirkovića koji s Elvisom Bošnjakom i uz suradnju s Ognjenom Svičićićem, potpisuje scenarij ove melodrame.

Glavne uloge u filmu imaju Ana Karić i prvak slovenskog glumišta Radko Polič. Na filmu će im se pridružiti i hrvatski i srpski glumci, Pero Kvrgić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Jadranka Đokić, Lana Barić, Angel Palašev, a u maloj epizodnoj ulozi zapjevat će i slavni Jimmy Stanić.

Noćni brodovi ljubavna je priča o sedamdesetogodišnjim 'tinejdžerima' koji su pobjegli od kuće. Ne bježe od roditelja, bježe od neizbježnog. Svim se preostalim snagama bore za romansu, za posljednju šansu da budu zaljubljeni. Ovo je njihov zadnji ples, zadnja šansa, zadnja romansa, zadnji brod za Veneciju. Helana (Ana Karić) i Jakov (Radko Polič) upoznaju se u domu za umirovljenike, u mjestu gdje život završava. U trenutku kad se to od njih više ne očekuje, ljubavna iskra se rasplamsa i oni bježe iz tog sivog doma. Bježe u neregistriranom autu, skrivaju se od policije, sprijateljuju s motoristima, ukradaju se u hotel, kupuju kartu za brod... Ljubav još jednom dokazuje da granice ne postoje.

Ovo je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, ovo je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega što se u vama suši, izjavila je povodom snimanja Ana Karić koja taj film opisuje kao hrvatsku verziju Mostova okruga Madison.

Direktor fotografije je zagrebački snimatelj i profesor na ADU-u Silvestar Kolbas, a zagrebačka produkcijska kuća Studio dim glavni je producent. Film nastaje u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, te produkcijskim kućama Bela film iz Ljubljane i Delirijum iz Beograda.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a dobio je potporu Eurimagesa, MEDIA-e, Grada Rijeke, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog sklada, Viba filma i TV Slovenije.

Noćni brodovi snimat će se šest tjedana u Zagrebu, Rijeci i na lokacijama oko Đurđevca, a hrvatska premijera planira se u siječnju 2012. godine.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.