Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje dugometražnog igranog filma Cvjetni trg Krste Papića

U nedjelju, 10. travnja 2011. na lokacijama u Zagrebu započelo je snimanje dugometražnog igranog filma Cvjetni trg (radni naslov) redatelja Krste Papića.

Radnja Cvjetnog trga smještena je u današnje vrijeme, a priča se vrti oko prosječne zagrebačke obitelji koja se spletom okolnosti nađe na udaru kriminalnog podzemlja te njihovim naporima da se izvuku iz ralja mafije.

Scenarij filma potpisuje Mate Matišić na temelju svoje drame Balon, koja je premijerno izvedena u prosincu 2009. u Teatru Exit i dokumentarnog filma Krste Papića Građani na Cvjetnom trgu, koji govori o ubojstvu nevine žrtve mafijaškog obračuna Zorana Dominija u središtu Zagreba 1999. Dokumentarni film premjerno je prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

Krsti Papiću, redatelju proslavljenih filmova poput Lisica (1969.), Izbavitelja (1976.), Tajne Nikole Tesle (1980.), Života sa stricem (1988.), Kad mrtvi zapjevaju (1998.), ovo je deseti dugometražni igrani film.

Glavne uloge u Cvjetnom trgu tumače Dražen Kühn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović, Marija Škaričić, Matija Prskalo, Goran Grgić i Ivica Zadro.

Direktor fotografije je Branko Cahun, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Lena Andrijević, maska Irena Hadrović, a direktor filma Mario Orešković.

Cijeli film snimat će se na lokacijama u Zagrebu, a završetak snimanja planiran je za 20. svibnja 2011.
Film nastaje u produkciji Ozana Filma d.o.o. i Hrvatske radiotelevizije. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.