Preskoči na glavni sadržaj

Počelo snimanje dječjeg filma Kad se moj otac pretvorio u grm

U ponedjeljak 21. rujna u Zagrebu je počelo snimanje dječjeg filma Kad se moj otac pretvorio u grm (When my Father Became a Bush / Toen mijn Vader een Struik werd) redateljice Nicole van Kilsdonk.

Riječ je o nizozemsko-hrvatsko-belgijskoj koprodukciji koja nastaje po predlošku istoimene knjige nizozemske književnice Joke van Leeuwen. Producent filma je nizozemski Lemming Film, koproducenti su hrvatski Nukleus Film i belgijski Minds Meet , a tema filma je bijeg iz rata iz perspektive desetogodišnje djevojčice Tode, s pregršt bizarnog i apsurdnog humora. 

Snimanje će se odvijati u Zagrebu i Varaždinu, a u ukupno 25 dana snimanja produkcija će potrošiti oko 5 milijuna kuna te ostvariti pravo na 20% povrata utrošenih sredstava, nešto manje od milijun kuna. Dvije trećine djelatnika na setu su hrvatski filmski djelatnici (njih 32 od ukupno 48). Pored hrvatskog koproducenta Siniše Juričića iz Nukleus filma, među njima su i scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Zorana Meić, slikarica maske Snježana Gorup, operater kamere Mario Vargović, direktorica filma Nikolina Koceić i brojni drugi.

Glavnu ulogu djevojčice Tode igra Celeste Holsheimer, njenog prijatelja, dječaka pod imenom “Ljepljivko” igra Matsen Montsma, ulogu Todine bake igra Anneke Blok dok Todinu majku igra Noorthe Herlaar. Veliki broj hrvatskih glumaca naći će se u sporednim ulogama, poput Jana Kerekeša, Hrvojke Begović, Damira Poljičaka i ostalih. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.