Preskoči na glavni sadržaj

Počela koprodukcijska radionica EAVE Puentes

U partnerstvu sa 64. Pulskim filmskim festivalom i inicijativom RE-ACT na Brijunima se od 12. do 16. srpnja održava prva rezidencijalna koprodukcijska radionica u sklopu programa EAVE Puentes Europa-Latinska Amerika 2017. 

Puentes je jedan od programa cijenjenog europskog edukacijskog programa za razvoj filmskih projekata EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), čiji je cilj poticanje suradnje između europskih i latinoameričkih filmaša na njihovim dugometražnim filmskim projektima u razvoju.

RE-ACT inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Audiovizualni fond talijanske pokrajine Furlanije-Julijske krajine i Slovenski filmski centar kako bi pomogli razvoj koprodukcijskih projekata na dva načina: kroz godišnju RE-ACT razvojnu koprodukcijsku radionicu i kroz novčanu potporu razvoju koprodukcijskih projekata.

U program inicijative RE-ACT, koji će se održati od 15. do 17. srpnja, uključeni su projekti producenata iz Hrvatske, talijanske pokrajine Furlanije-Julijske krajine i Slovenije, a osim organiziranih susreta s filmskim profesionalcima i stručnjacima radionica uključuje i follow up ranijih projekata razvijenih i/ili već podržanih u sklopu RE-ACT-a. 

Projekti koji sudjeluju u radionici na Brijunima su: 

Don't forget to breathe, producentica: Ida Weiss, Bela Film (SLO)
History of love, producent: Rok Sečen, Monoo (SLO)
iIsland, producenti: Miha Čelar, Astral film (SLO), Tamara Babun (HR)
Life anew, producenti: Carlo Zoratti i Ana Gazzato, Alpis (IT)
Menocchio, producentica: Nadia Trevisan, Nefertiti Film (IT)
The Champion, producentica: Paola Sponda, Border studio (IT)
The lost dream team, producent: Bojan Kanjera, Sekvenca (HR)
Riders, producent: Miha Černec, Staragara (SLO)
Wake me, producentica: Zala Opara, Vertigo (SLO)

Više informacija potražite na web stranicama RE-ACT-a i EAVE-a.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.