Preskoči na glavni sadržaj

Počela 16. Ljetna škola filma Šipan

Ovogodišnja je Ljetna škola filma Šipan otvorena u ponedjeljak, 5. kolovoza, predstavljanjem programa i sadržaja Radionice animiranog filma. Program traje sve do srijede, 14 kolovoza, kada će na svečanom zatvaranju biti prikazani filmovi polaznika radionica te će se održati dodjela nagrada i priznanja. 

Dokumentarni film o opskrbi vodom na jadranskim otocima Pusti Dobre, pusti autorice Vlatke Vorkapić prikazan je nakon svečanosti otvorenja 5. kolovoza. 

Dan kasnije, u utorak 6. kolovoza prikazan je film Mačak u vreći, koji je nastao na prošlogodišnjoj radionici igranog filma, a zatim i dugometražni igrani prvijenac redateljice Sare Hribar Lada Kamenski, koja je prisustvovala projekciji, i Marka Šantića.

Srijeda, 7. kolovoza bila je posvećena predstavljanju radova članova Udruge za promicanje medijske kulture Luža iz Dubrovnika, odnosno projekciji njihove godišnje produkcije i pobližem upoznavanju DUFF-a, međunarodnog Dubrovačkog filmskog festivala za djecu i mlade zemalja Mediterana koji se ove godine održava od 15. do 20. listopada, a u četvrtak 8. kolovoza se prikazuju Nećete vjerovati što se dogodilo, još jedan rad s prošlogodišnje radionice igranog filma Ljetne škole filma Šipan te Čovik i arhitektura, igrani film scenarista Miljenka Smoje i redatelja Nikše Fulgosia, o novinaru (tumači ga Ivica Vidović) koji proučava prednosti i mane življenja u starim kamenim kućama i novim neboderima, iz 1977.

U petak 9. kolovoza, između glazbeno-filmskog spektakla The Show Must Go On na rivi ispred Doma mladeži i velikog koncerta Queen Real Tribute Banda, koji počinje u 23.15, sudionici mogu pogledati igrani film Bohemian Rhapsody redatelja Bryana Singera. U subotu, 10. kolovoza bit će prikazan i rad prošlogodišnjih polaznika radionice za animirani film Tajna čarobnog Šipana, pa zatim igrani film Moj dida je pao s Marsa Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića, uz najavljeno sudjelovanje redateljice Škop i producentice Darije Kulenović Gudan. Nedjelja, 11. kolovoza je rezervirana za igrani film Aleksi redateljice Barbare Vekarić, a ponedjeljak za Magični show u izvedbi MAK teatra iz Zagreba.

U utorak, 13. kolovoza, polaznici završavaju svoje radove, a svečano zatvaranje i premijerno prikazivanje ovogodišnjih radioničkih rezultata te dodjela nagrada i priznanja zakazani su za 21 sat u srijedu, 14. kolovoza. 

Program šesnaeste Ljetna škola filma Šipan podijeljen je na tri dijela: radionica animiranog filma (voditelji: Iris Lobaš Kukavičić i Nikola Kapidžić; asistentica: Bahia - Lara Margaretić), radionica igranog filma za mlađe polaznike (voditelji: Zoka Ćatić i Mirza Ajnadžić) te radionica igranog filma za starije polaznike (voditelj: Goran Šporčić). Više o radionicama i programu Ljetne škole pronađite na službenoj stranici i na Facebooku

Ljetna škola filma Šipan se održava pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskog audiovizualnog centra i Turističke zajednice grada Dubrovnika, odnosno uz prijateljsko/partnersku suradnju s Dubrovnik Film Festivalom, Fade in-om, Hotelom Šipan, Hrvatskim filmskim savezom, Kinematografima Dubrovnik, Osnovnom školom Ivana Gundulića Dubrovnik, Studiom Dim, medijskim kućama Dubrovačka televizija, dubrovniknet, HRT Radio Dubrovnik, Libertas TV te tvrtkama Iveco, Lumennice, Sekvenca, i drugima.

naslovne fotografije: vizual Ljetne škole filma Šipan; polaznici Ljetne škole filma Šipan

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.