Preskoči na glavni sadržaj

Ploče i Podgora opremljeni najmodernijim filmskim projektorom i zvučnicima

Ploče i Podgora ovog su vikenda opremljena najmodernijom suvremenom opremom i projektorima za prikazivanje filmova.

'Velika je ovo stvar za područje doline Neretve i Makarske rivijere s obzirom na činjenicu da na samoj obali od Splita do Dubrovnika nema digitalnog kina. Tako će i brojnim susjednim gradovima i mjestima kino sada biti na pola sada udaljenosti. Filmski programi će se održavati dva puta tjedno, a program će se sastojati od kombinacije hit naslova američke produkcije, programa za djecu i filmova europske kinematografije.' ističu iz Kina Mediteran čiji su Ploče i Podgora partneri. 

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji s ciljem povratka filmskog programa u mjesta u kojima su kina već dugo zatvorena. Ploče su partner projekta od ljeta 2015., a Podgora od početka 2017. godine. Višegodišnja uspješna suradnja Kina Mediteran i Pučkog otvorenog učilišta Ploče, odnosno Općine Podgora, dovela je do zajedničkih prijavnica na natječaj Ministarstva kulture za digitalizaciju kina, koji je rezultirao pozitivnim ishodom za oba grada te nabavkom nove opreme.

Kino Mediteran Ploče organizira se u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Ploče, a Kino Mediteran Podgora u partnerstvu sa Općinom Podgora; uz potporu Zaklade Kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Kino Mediteran se trenutno održava u ukupno 26 gradova diljem Dalmacije od čega je uspješno opremljeno njih 12. Program svih kina može se pratiti ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.