Preskoči na glavni sadržaj

Plavi cvijet na festivalu u Indiji

Pobjednički film pulskoga festivala Plavi cvijet, redatelja Zrinka Ogreste, koji je svjetsku premijeru doživio u travnju prošle godine u glavnom programu 43. Moskovskog međunarodnog filmskog festivala, uvršten je u program izabranih svjetskih filmova na nadolazećem 13. Bengaluru međunarodnom filmskom festivalu u Indiji (Contemporary World Cinema Section). Festival će se u hibridnom obliku održati od 3. do 10. ožujka ove godine.

Plavi cvijet je priča o ženi, o majci i kćeri, obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći. Kroz motrište sredovječne Mirjane, službenice u maloj zagrebačkoj tvornici konca, slika njezinu borbu za vlastiti komadić životne sreće. U danu kad se za nju priprema skromna svečanost povodom 20 godina rada u tvrtki, situacije koje joj se događaju u odnosima s bližnjima, osvjetljavaju čitav njezin život. Onaj koji je prošla i živi, ali i onaj koji joj predstoji. 

Osim što je film režirao, Zrinko Ogresta za njega potpisuje i scenarij, uz Ivora Martinića. Za kameru je bio zadužen Branko Linta, za montažu Tomislav Pavlic, za oblikovanje zvuka Martin Semenčić, za glazbu Dino Osmanagić i Kristijan Koščica, a za kostimografiju Maja Merlić. Uloge u filmu nose Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Doris Šarić-Kukuljica i Alen Liverić.

Plavi cvijet je snimljen u produkciji Interfilma iz Zagreb te koprodukciji Zillion filma iz Beograda, a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije. Producent je Ivan Maloča, a koproducent Lazar Ristovski.

Bengaluru međunarodni filmski festival u Indiji najbrže je rastući filmski festival u Aziji, a sve ostale detalje možete pronaći na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: scena iz filma Plavi cvijet

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.