Preskoči na glavni sadržaj

Pizza od slatkog korijena, Marsovci i operne borbe pijetlova na novom izdanju Drive in kulture u Puli

Nakon Siska, najveći drive-in festival u Hrvatskoj putuje dalje i 13. i 14. svibnja, uparkirava u Pulu s filmskim programom i zabavom za sve generacije. 

Svibanjsko putovanje Drive in kulture hrvatskim gradovima počelo je u Sisku. Zabave nije nedostajalo uz mlade glumce Teu Harčević i Marka Kasala koji su svojim voditeljskim intervencijama podigli raspoloženje svima, a pored izvrsnih domaćih filmskih naslova posjetitelji su uživali i u atmosferi cijelog događanja. Poseban estetski doživljaj i duh nekih davnih vremena prve je večeri osigurao ručno izrađeni Mercedes kabrio Davora Španića iz Old Timer kluba Sisak, dok su se druge večeri događanju pridružili vatrogasci s vatrogasnim vozilom u kojem su se mali posjetitelji mogli i provozati po parkiralištu.

Da su pulska publika i Drive in kultura kliknuli na prvu, pokazalo se na prošlogodišnjem izdanju u kojem je filmsko druženje pod vedrim nebom obilježila sjajna atmosfera. Dobre navike svakako treba njegovati, pa je novi susret limenih ljubimaca i njihovih vlasnika pred velikim filmskim platnom zakazan već za sljedeći vikend, petak i subotu 13. i 14. svibnja u 21h, na starom mjestu – parkiralištu Karlo Rojc. I ove su godine organizatori SABMARINE mislili na sve generacije filmske publike, namijenivši program u petak odraslima, dok je subotnja filmska večer obiteljska.  

Filmski program u petak 13. svibnja otvara animirani kratkometražni film Cockpera Kate Gugić. Na filmskom će platnu u dugometražnom filmu prve večeri zaživjeti i duh ludih sedamdesetih, projekcijom komedije Licorice Pizza. Novi film američkog redatelja Paula Thomasa Andersona priča je o odrastanju kalifornijskih tinejdžera Alane Kane i Garyja Valentinea, koji se zaljubljuju jedno u drugo tijekom turbulentnih 1970-ih.

Nakon filmskog petka, u subotu 14. svibnja slijedi program za malo mlađe gledatelje i njihove roditelje. Na velikom platnu prikazat će se prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu Moj dida je pao s Marsa, redateljice Marine Andree Škop i redatelja Dražena Žarkovića.

Ove godine domaćini u Puli bit će glumica Nika Ivančić, Puležanka koju poznajemo po ulozi Maše Artuković u filmu Egzorcizam Dalibora Matanića te Filip Lugarić, diplomant zagrebačke Akademije dramske umjetnosti u klasi Krešimira Dolenčića i dugogodišnji član Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta.  

Sve dodatne informacije o programu i ulaznice potražite na ovoj poveznici. Pulsko izdanje Drive in kulture nastalo je pod pokroviteljstvom Grada Pule i Turističke zajednica grada Pule. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.