Preskoči na glavni sadržaj

Pismo ćaći u hrvatskim kinima

Nakon pet osvojenih nagrada na Festivalu igranog filma u Puli, uključujući i Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Pismo ćaći od ovoga tjedna prikazuje se u kinima diljem Hrvatske.

Pismo ćaći nastalo je prema životu i iskustvima glavnoga glumca i protagonista Milivoja Beadera. Glavni likovi su otac i sin koji godinama nisu razgovarali, a odnosi među njima mijenjaju se kada sin pošalje ocu video-snimke preko kojih mu bez zadrške govori sve što o njemu misli.

Pismo ćaći hibrid je igranog i dokumentarnog filma te dugometražni prvijenac Damira Čučića, inače cijenjenog hrvatskog montažera i autora zapaženih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova. Žiri ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli nagradio ga je četirima Zlatnim Arenama: producentica filma Vera Robić-Škarica nagrađena je Velikom Zlatnom Arenom za najbolji film, Mate Gulin u ulozi oca osvojio je Zlatnu Arenu za najboljeg sporednog glumca, Martin Semenčić nagrađen je Zlatnom Arenom za ton, a Hrvoje Mršić i Damir Čučić podijelili su Zlatnu Arenu za montažu. Redatelj filma Damir Čučić osvojio je i Nagradu Breza za najboljeg debitanta.

Direktor fotografije filma je Boris Poljak, a film je nastao u produkciji Hrvatskog filmskog saveza te sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Zagrebačka premijera filma održat će se u Cineplexxu (Centar Kaptol) u utorak u 20 sati, a riječka u Art kinu Croatia u srijedu u 20 sati. Film je pretpremijerno prikazan u Samoboru, Dubrovniku i Varaždinu te u sklopu revije Filmomanija. U prvom tjednu prikazivanja moći će ga se gledati u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, a uskoro i u ostatku Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.