Preskoči na glavni sadržaj

Pismo ćaći i Sonja i bik na Crossing Europe Festivalu u Linzu

Dugometražni igrani filmovi Pismo ćaći Damira Čučića i Sonja i bik Vlatke Vorkapić predstavit će se na Crossing Europe Festivalu u Linzu u okviru projekta Fresh Danube Films.

Projekt Fresh Danube Films osmišljen je s ciljem promocije i podržavanja kulturne različitosti i kreativne sinergije kinematografija duž Dunava. Projekt je nastao u partnerstvu DORF-a (Vinkovci), festivala Cinema City (Novi Sad), filmskog festivala Slobodna zona (Beograd) i Crossing Europe Festivala (Linz) predstavljen je i pokrenut na ovogodišnjem DORF-u, a od 23. do 28. travnja nastavlja se u okviru Crossing Europe Festivala u Linzu.

Nakon Vinkovaca, u okviru spomenutog projekta u Austriji će se prikazati dva hrvatska filma. Riječ je o filmovima Pismo ćaći Damira Čučića i Sonja i bik Vlatke Vorkapić. 25. travnja održat će se i promotivni party na brodu na Dunavu, na kojem će prisustvovati Damir Čučić, Judita Franković i Toni Šarić.

Crossing Europe Festival osnovan je 2004. godine. Održava se tijekom travnja u Linzu, a posvećen je suvremenom europskom autorskom filmu. Tijekom šest dana publika će imati priliku pogledati izbor iz recentne europske produkcije i filmove koji su se istakli protekle festivalske sezone.

Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci zajedno s gore spomenutim partnerima pripremila je program i aktivnosti usmjerene promoviranju mladih filmskih autora i njihovih debitantskih ostvarenja. Riječ je o zajedničkom predstavljanju i podržavanju kulturne različitosti, umrežavanju i stvaranju edukativne platforme da bi se osnažio potencijal mladih autora i potakle kinematografije te filmska umjetnost u podunavskoj regiji.

Projekt Fresh Danube Films financiran je od strane European Cultural Foundation i traje godinu dana.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.