Preskoči na glavni sadržaj

Peti rođendan Dokukina

Povodom svog petog rođendana zagrebačko Dokukino u srijedu 18. lipnja prikazuje dugometražni dokumentarni film redatelja Morgana Nevillea nagrađen Oscarom, Pet metara od slave. Nakon projekcije slijedi akustični koncert mladog umjetnika Petra Vranića iz benda Elephant and the Moon. Ulaz na film i na koncert je besplatan.

U ovom nagrađivanom filmu redatelj pod svjetla reflektora stavlja neispričane istinite priče pratećih vokala nekih od najvećih glazbenih legendi 21. stoljeća. Ti daroviti umjetnici pokrivaju različite stilove, žanrove i razdoblja popularne glazbe, no svaki ima jedinstvenu i zadivljujuću osobnu priču o životu u sjeni superzvijezde. Uz neviđene arhivske snimke i izvrstan soundtrack, Pet metara od slave donosi intimne razgovore s Bruceom Springsteenom, Steviejem Wonderom, Mickom Jaggerom, Stingom i mnogim drugima.

Projekcije će se održati od 19 i od 21 sat. Koncert je na rasporedu nakon druge projekcije, u prostoru kafića Art-kino Grič, također u Jurišićevoj 6.

Dokukino je jedino hrvatsko kino specijalizirano isključivo za dokumentarne filmove, koje je osnovala i vodi produkcijska kuća Restart. S redovnim projekcijama u centru Zagreba četvrtkom i petkom, tijekom cijele godine prati svjetske tokove na dokumentarnoj sceni i publici donose najsvježije i najzanimljivije dokumentarne naslove.

Više o ovom događanju te programu Dokukina možete pronaći na službenim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.