Preskoči na glavni sadržaj

Pet hrvatskih naslova na Filmskom festivalu Raindance

Jedan od vodećih filmskih festivala posvećenih nezavisnom filmu – Filmski festival Raindance, u ovogodišnjem će izdanju prikazati pet hrvatskih filmova. 

U konkurenciju za najbolji međunarodni dugometražni film uvrštena je hrvatska manjinska koprodukcija Spomenik Michaelu Jacksonu Darka Lungulova, dok će u ostalim programima festivala biti prikazani Broj 55 Kristijana Milića, Hitac Roberta Orhela, Vis-à-Vis Nevija Marasovića te animirani film 1000 Danijela Žeželja

Također, na festivalu će premijerno biti prikazan dokumentarni film Ribarski razgovori redateljice Chiare Bove Makiedo. Film je snimljen na Hvaru, a bavi se hvarskim ribarima koji se bore da održe tradiciju u okolini koja se rapidno mijenja.

Filmski festival Raindance održava se u Londonu od 24. rujna do 5. listopada. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: Spomenik Michaelu Jacksonu; Broj 55; Hitac; Vis-à-Vis; 1000

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.