Preskoči na glavni sadržaj

Pet hrvatskih filmova na 8. izdanju Vox Feminae Festivala

Filmsko izdanje 8. izdanja Vox Feminae Festivala, koji djeluje s misijom promocije kreativnih rodnih praksi, održat će se od 10. do 12. studenog u Kinu Europa. Ove će godine u programu festivala biti prikazano više od trideset filmova, od čega je pet naslova hrvatskih redatelja.

U programu festivala tako će biti prikazani srednjemetražni dokumentarni film Ane Opalić i Noaha Pintarića Još jednom, kratkometražni dokumentarni filmovi BFF redateljice Sanje Marjanović, kratkometražni igrani filmovi Balavica redatelja Igora Mirkovića i Moja! Moja! Moja sobica! redateljice Barbare Vekarić, te kratkometražni eksperimentalni film Razglednice u režiji Ane Hušman.

Tijekom festivala na programu HTV 4 prikazat će se i kratki dokumentarni film Danijele Stanojević i Noaha Pintarića Jezik, rod i spol, s prošlogodišnjeg Vox Feminae Festivala.

U programu će biti prikazan i niz dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, praćenih panel diskusijama i radionicama. Filmovi propituju niz različitih tema, poput seksualnosti, roditeljstva, emancipacije, nasilja, roda i različitih odnosa prema njemu, te stavljaju u fokus i redateljska ostvarenja žena.

Vox Feminae Festival podržan je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Više informacija o projekcijama potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.