Preskoči na glavni sadržaj

Pet domaćih naslova na festivalu u Cottbusu 

Na 25. Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj, koji se ove godine održava od 3. do 8. studenog, u raznim natjecateljskim i nenatjecateljskim programima bit će prikazano pet hrvatskih filmova. 

Dugometražni igrani filmovi Imena višnje redatelja Branka Schmidta i višestruko nagrađivani Zvizdan Dalibora Matanića prikazat će se u natjecateljskom programu, a još će se tri domaća naslova prikazati u ostalim nenatjecateljskim programima festivala; riječ je o tri manjinske koprodukcije.

Tako se Cure – Život druge redateljice Andree Štake prikazuju u programu pod nazivom 'Spectrum', Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa redatelja Nikole Vukčevića u programu 'National hits', a Naša svakodnevna priča redateljice Ines Tanović u programu 'Focus'. 

Festival u Cottbusu osnovan je 1991. godine i drži se za jednu od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu. Važna sastavnica festivala je i njegova industry sekcija koja uključuje znameniti koprodukcijski sajam Connecting Cottbus

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.