Preskoči na glavni sadržaj

Pala zadnja klapa filma Kauboji

Završilo je snimanje filma Kauboji Tomislava Mršića. Premijera filma najavljena je na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, a u kina će u listopadu 2013.

U subotu 2. ožujka pala je zadnja klapa filma Kauboji u režiji Tomislava Mršića. Ekipa je završetak sni­manja proslavila  tulumom u motelu Zagreb, ujedno jednoj od lokacija snima­nja filma. Sad slijedi montaža, a producentska kuća Kabinet premijeru Kauboja najavljuje na Festivalu igranog filma u Puli. U kinima film očekujemo u listopadu u distribuciji Blitz film i videa.

U Kaubojima, šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) okupljaju se s jednim ciljem – napraviti predstavu. Za dramaturški predložak odabiru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civilizacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija.

Producent filma je Kabinet, koproducent Hrvatska radiotelevizija, a film je sufinanciran od strane HAVC-a. Glumačku ekipu Kauboja čine Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Radovan Ruždjak, Ivana Rushaidat i Rakan Rushaidat.

Autori glazbe su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle.

Fotografije i ostale informacije potražite na Facebook profilu Kauboja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.