Preskoči na glavni sadržaj

Pala zadnja klapa dugometražnog igranog filma Noćni brodovi Igora Mirkovića

Nakon šest tjedana snimanja na lokacijama u Zagrebu, Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Kalinovcu, Jarče Polju, na rijeci Mrežnici te u Rugvici, pala je zadnja klapa dugometražnog igranog filma Noćni brodovi redatelja i scenarista Igora Mirkovića.

Glavne uloge ove ljubavne priče zaljubljenih štićenika doma za umirovljenike tumače Ana Karić i Radko Polič, a pridružio im se glumački dream team u kojem su Bogdan Diklić, Renata Ulmanski, Lana Barić, Pero Kvrgić, Jadranka Đokić, Živko Anošić, Ante Jureško, Angel Palašev, Jimmy Stanić, te 15- godišnji Mijo Takač. 

Ovo je film o zadnjoj ljubavi koja se događa ljudima koji su odustali od svega. Ovo je njihov zadnji ples, zadnja šansa, zadnja romansa, kaže Mirković koji scenarij supotpisuje s Elvisom Bošnjakom.

Direktor fotografije na Noćnim brodovima je Silvestar Kolbas, a pomoćnik režije Ištvan Filaković.
Zagrebačka produkcijska kuća Studio dim Darije Kulenović Gudan i Marine Andree Škop glavni je producent Noćnih brodova koji je snimljen u suradnji sa Bela filmom iz Ljubljane i Delirijumom iz Beograda. Film je dobio potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA-e, Grada Rijeke, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog sklada, Viba filma, HRT-a, TV Slovenije, te najvećeg europskog filmskog fonda Eurimages.

Hrvatska je premijera ove hrvatsko-slovensko-srpske koprodukcije planirana je za siječanj 2012. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.