Preskoči na glavni sadržaj

Pala zadnja klapa dugometražnog igranog filma Duh babe Ilonke Tomislava Žaje

Nakon snimanja u Zagrebu i Skopju, koje je započelo krajem prošle godine, u petak, 11. veljače u Beču je pala i zadnja klapa dugometražnog igranog filma Duh babe Ilonke, redatelja Tomislava Žaje. Glumačka i tehnička ekipa broji stotinjak ljudi koji dolaze iz Hrvatske, Makedonije, Austrije i Slovenije, a među njima su i koreografi, plesači, pjevači i stručnjaci za vizualne efekte.

Glavne uloge u filmu tumače Selma Ibrahimi, Marin Arman Grbin, Rakan Rushaidat, Aleksandra Balmazović, Krunoslav Šarić i Sabina Ajrula, a u sporednim ulogama se pojavljuju još mnogi hrvatski, slovenski, makedonski i austrijski glumci. Među ostalima glume Vesna Pernarčič Žunić, Inge Apelt, Ljiljana Bogojević, Astrit Alihajdaraj, Anita Matić Delić, Lena Politeo, Božidarka Frajt, Kostadinka Velkovska, Branka Cvitković, Goran Grgić, Zlatan Zuhrić, Ines Wurth, Roni Lepej, Diljaver Muaremov, Severdžan Bayram, Emran Kurtiševa, Irfan Nezir, Ksenija Pajić, Mladen Čutura, Alexander Kuchar i drugi. U filmu se pojavljuju i poznati glazbenici i plesači, kao što su King Naat Veliov i Kočani orkestar, Harri Stojka, Ioan Barbu, Vesna Mimica i drugi.

Direktor fotografije je Mario Delić, kostimografica Blanka Budak, scenograf Ivica Trpčić, majstorica šminke Ana Bulajić Črček, a snimatelj zvuka Mladen Pervan. Skladatelj filmske glazbe je Vjeran Šalamon, skladatelj songova Miro Kadoić, a autor tekstova za songove Pajo Kanižaj. Producent je Borisa Dmitrović (Formula film, Hrvatska), a koproducenti su Zoran Risteski (Geyzer Film Production, Makedonija) i Knut Ogris (Knut Ogris Films, Austrija).

Premijera filma Duh babe Ilonke očekuje se na ovogodišnjem 58 festivalu igranog filma u Puli, a redovita kino distribucija krajem godine. Svjetski distributer je East-West Films, koji planira sinkronizaciju filma na raznim jezicima. Kako je njemačka sinkronizacija već dogovorena, sigurno je da će se film, osim u Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji, istodobno početi prikazivati u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.

Film je realiziran u suradnji sa HRT-om i austrijskim ORF-om, te uz potporu Eurimagesa.

Službene stranice filma pogledajte ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.