Preskoči na glavni sadržaj

Pala prva klapa za Zagreb Cappuccino Vanje Sviličić

Debitantski dugometražni igrani film Zagreb Cappuccino redateljice Vanje Sviličić počeo je sa snimanjem na različitim lokacijama u Zagrebu. Snimanje se planira do kraja travnja, a premijera filma za listopad 2014. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Zagreb Cappuccino je humorna drama o dvjema najboljim prijateljicama iz djetinjstva. Petra (Nela Kocsis) živi u Zagrebu, a njezina prijateljica Kika (Mila Elegović) odselila se u Berlin. Petra se upravo razvela i osjeća se razočarano i usamljeno. Kika se odlučuje vratiti u Zagreb da bi svoju prijateljicu naučila kako prava žena kontrolira svoj život i sudbinu.

Vanja Sviličić autorica je nekoliko kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, a njezin dokumentarni film Jesam li sretna? osvojio je Posebno priznanje u regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa 2011. godine. Zagreb Cappuccino njezin je prvi dugometražni igrani film. Scenarij potpisuju Vanja Sviličić i Ognjen Sviličić, glavne uloge igraju Mila Elegović i Nela Kocsis, a ostale uloge, između ostalih, tumače Igor Kovač, Dušan Gojić i Jadranka Elezović. Direktor fotografije je Danko Vučinović, scenografkinja je Ivana Škrabalo, kostimografkinje su Blanka Budak i Lidija Sertić, a majstorica maske Tina Jesenković. Producent filma je Damir Terešak iz producentske tvrtke MaXima film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Snimanje će trajati do 24. travnja na različitim lokacijama u Zagrebu (centar grada, stan i odabrani noćni klubovi), a premijera filma planira se za listopad 2014.

Fotografije sa snimanja u visokoj rezoluciji preuzmite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.