Preskoči na glavni sadržaj

Pala prva klapa filma Sam samcat Bobe Jelčića

U Zagrebu je 3. ožujka ‘pala’ prva klapa novog filma redatelja Bobe Jelčića pod nazivom Sam samcat u produkciji Zdenke Gold (Spiritus movens). Film je to koji prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka, kojeg tumači Rakan Rushaidat, i njegove pokušaje da zadrži ili, bolje rečeno, održi kakve-takve obrise obitelji dugo nakon raspada braka. 

Dugometražni igrani film Sam Samcat snimat će se na tridesetak zagrebačkih lokacija do 12. travnja, a u kinima se može očekivati iduće godine. Uz već spomenutog Rakana Rushaidata uloge u filmu tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Nikša Butijer, Dražen Čuček i brojni drugi.

Osim glumačke ekipe, na filmu uz Bobu Jelčića kao pomoćnik redatelja radi Radivoje Andrić koji je s Jelčićem već radio na filmu Obrana i zaštita. 'Ekipa na setu je u vrlo dobrom raspoloženju. Osjećamo dobru energiju među glumcima i među ekipom’, izjavio je Jelčić u pauzi od snimanja.

Film su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Koproducenti na filmu su Dokument Sarajevo, Dart film Beograd, Adriatic Western iz Crne Gore i De productie iz Amsterdama.

Više informacija o filmu dostupno je na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Naslovne fotografije: Bobo Jelčić i produkcijska ekipa filma; Krešo Mikić i Rakan Rushaidat

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.