Preskoči na glavni sadržaj

Ovog ljeta DORF u Primoštenu i u Vinkovcima

Glavni filmski program odvijat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži u Primoštenu, a u Vinkovcima će se DORF održati od 24. do 26. kolovoza u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije te u centru grada.

U programu regionalne konkurencije bit će prikazano 9 filmova. Nakon pobjede na prvom DORF-u 2007.godine, svoj novi film, o prvom albumu grupe Buldožer Pljuni istini u oči, predstavit će slovenski Nord Cross Production. Hrvatsku premijeru imat će i film o kultnom klubu MKNŽ iz Ilirske Bistrice, Mlada nada Mance Filak i Žige Gorišeka također iz Slovenije. Ljiljana Šišmanović predstavit će svoj portret Žarka Jovanovskog aka Electric Žareta u filmu Neuspješan skroz koji je nastao u produkciji HRT-a. U sklopu DORF-a bit će prikazana i 2 kratkometražna filma – Pijana ulica Marina Lukanovića te La Piova Ines Pletikos.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučivat će žiri u sastavu: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija.

Ovogodišnje festivalsko izdanje posvećeno je velikom prijatelju DORF-a Anti Perkoviću. U znak sjećanja na zajednička druženja u selekciji 'Tajna povijest rocka' bit će ekskluzivno prikazana epizoda dokumentarnog TV serijala Borderland Soundtrack novosadske redateljice Brankice Drašković, a projekcija će, u suradnji s knjižarom Rockmark iz Zagreba, biti popraćena razgovorom o njegovom radijskom angažmanu te knjigama. U istoj selekciji prikazat će se i film Florian Darija Bukovskog iz Zagreba, koji je 2014.godine osvojio nagradu za razvoj scenarija KlasikTV-a i DORF-a za kratki film o glazbeniku, klaunu i uličnom performeru.

Dobitnik ovogodišnje DORF nagrade za životno djelo je vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš.  Autor DORF 2017 nagrada je Miro Župa iz Splita, a plakat je djelo Zagrepčanina Miroslava Sekulića Struje.

U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći uživati u koncertima, nastupima DJ-eva, izložbi fotografija Marija Grobenskog te sudjelovati u filmskom kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Primoštena, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.                                                                                                

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF-a.

Kompletan program i više informacija može se pronaći na službenim stranicama DORF-a i Super uha.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.