Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene su prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe

Nakon uspješnog zimskog ciklusa kojim je ujedno započela i velika proslava 10. rođendana programa, tim Filmske naSTAVe pripremio je još jednu uzbudljivu filmskoobrazovnu avanturu. U ovogodišnjem zimskom ciklusu sudjelovalo je više od 240 učenika srednjih škola iz Zagreba, Samobora, Karlovca i Duge Rese.

Proljetni ciklus Filmske naSTAVe održat će se tijekom proljetnog odmora za učenike, od 11. do 15. travnja 2023. od 10 do 14 sati u kinu Tuškanac, a prijaviti se možete na poveznici.

Prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe za srednjoškolce, njihove nastavnike i sve druge zainteresirane otvorene su do 7. travnja 2023. Proljetnim ciklusom obuhvaćeni su razni relevantni filmski naslovi, ali i gosti iznenađenja.

U pet dana proljetnog ciklusa polaznici će, uz voditelje i goste programa, imati prilike pogledati pet relevantnih filmskih djela, a potom ih i analizirati prema smjernicama koje se naslanjaju na znanja filmske metodologije i analize.

Uz program za srednjoškolce, studente, nastavnike i profesore i ovaj je ciklus obogaćen prilagođenim radioničkim sadržajima za mlađe dobne skupine. U vrijeme trajanja proljetnog ciklusa, učenici osnovnih škola od (od 5. do 8. razreda) pozvani su prijaviti se i sudjelovati na petodnevnoj radionici dokumentarnog filma. 

Za vrijeme trajanja radionice, polaznici će se teorijski i praktično upoznavati s dokumentarnim filmom, pogledati i analizirati primjere te snimiti i vlastitu filmsku vježbu kroz grupni rad. Voditelj radionice je Marinko Marinkić, član multimedijalnog centra Studio kreativnih ideja Gunja. Radionica će se odvijati od 11. do 15. travnja 2023. od 10 do 14 sati u Kino Tuškanac, a više informacija o prijavama možete saznati na poveznici

Filmska naSTAVa jedini je filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je pritom potpuno besplatan. Osim srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.