Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za radionicu 'Što će vam taj stari televizor?'

Prijave su otvorene do 18. prosinca, a radionica će se održati od 19. do 22. prosinca u Rijeci. Voditelj radionice je Ivan Marušić Klif.

Tijekom četverodnevne radionice, polaznici će modificirati prijenosni crno-bijeli televizor u primitivni osciloskop, te potom istraživati načine kako se njime služiti u svakodnevnom životu. Radionica se bavi načinima i metodama kojima se izazivaju greške u sustavima i šumovi u signalima kroz kombiniranje analognih video i audio signala i uređaja.

Radionica ne zahtijeva nikakvo predznanje, a namijenjena je filmašima, studentima, montažerima, video umjetnicima, programerima, entuzijastima i svima zainteresiranima za eksperimente u području novih medija.

Prijave su otvorene do 18. prosinca, a šalju se na filmaktiv@filmaktiv.org. Prezentacija rada na radionici održat će se 22. prosinca. 

Radionicu vodi Ivan Marušić Klif koji već više od dvadeset godina djeluje na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti, kao jedan od istaknutijih autora eksperimentalnog smjera. Diplomirao je 1994. na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu (School of Audio Engineering, Amsterdam). Bavi se izradom interaktivnih, kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi također s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata. Izlagao je i nastupao u Europi (Mapping festival, Ženeva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana) i SAD-u. Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor za najbolju izložbu u 2012., nagrade publike na T-HTnagrada@msu.hr 2012. i 2007. i nagrade 26. Salona mladih 2001. godine. Od 1999. do 2001. predavao je kao vanjski suradnik na nastavničkom odsjeku, usmjerenje multimedije kod prof. Ivana Galete.

Više o radionici možete pronaći na ovoj poveznici.

Radionice se odvija u sklopu projekta 'Primijenjeni video' udruge Filmaktiv, a podupiru ga Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centra i Primorsko-goranska županija.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.