Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za radionicu 'Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?'

DKE – Ured MEDIA iz Hrvatske i Austrije u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split organiziraju radionicu pod nazivom Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište, čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum.

Radionica će ponuditi smjernice profesionalcima, ponajprije redateljima i scenaristima, te adekvatne odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i prezentacije vlastitoga projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti – publici.

Za provođenje radionice zadužena je njemačka producentica Roshanak Behesht Nedjad (In Good Company).

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, u prvom redu redateljima i scenaristima, s fokusom na projektima kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova (uz uvjet da su svojom tematikom vezani uz Split ili Mediteran, odnosno da se snimaju u Splitu ili njegovoj okolici). 

Sudionicima koji nisu iz Splita, pokrit će se troškovi smještaja i boravka.

Za provedbu radionice zadužena je iskusna i renomirana njemačka filmska producentica Roshanak Behesht Nedjad (njezin posljednji film Misija Ulja Funk premijerno je prikazan 2021. u sklopu programa Generation, Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu). Behesht Nedjad je članica Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijega europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

Za sudjelovanje će biti odabrano 10 projekata (pet projekata iz Austrije i pet projekata iz Hrvatske).

Radionica će se održavati u razdoblju od 13. do 17. lipnja, od 10 do 18 sati, a završni Pitching forum održat će se 17. lipnja s početkom u 10 sati u Kinoteci Zlatna vrata.

Sve detalje o načinu prijave možete pronaći na OVOJ poveznici.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.