Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za FOCUS: novi program obuke i umrežavanja za direktore fotografije i scenografe

Program obuke i umrežavanja FOCUS, kao prvi takve vrste u regiji, razvijen je kao serija godišnjih događaja koji će se odvijati u Izoli u Sloveniji tijekom Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema. Ove godine fokus je na direktorima fotografije i scenografima na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a poziv za prijave otvoren je do 24. travnja. 

Sudionici će sudjelovati u tri dana intenzivnih predavanja, razgovora, javnih prezentacija i pojedinačnih savjetovanja s trenerima. Opći cilj događaja je izravna razmjena znanja i iskustava 12 odabranih sudionika (po dvoje direktora fotografije i po dvoje scenografa iz svake od zemalja) te polaganje temelja prekogranične koprodukcijske suradnje u bliskoj budućnosti. Događaj FOCUS ujedno će sudionicima omogućiti preispitivanje vlastite metode, učenje od etabliranih starijih kolega i javno predstavljanje vlastitih vizija kroz svoj rad pozvanim redateljima i producentima.

Program slavi filmsko stvaralaštvo, umjetničku formu koja nastaje kao spoj kreativne mješavine talenata i vještina: scenaristi, redatelji i producenti usko surađuju s direktorima fotografije, scenografima, montažerima, dizajnerima zvuka, majstorima maske, kostimografima i drugima. Ove godine fokus je na direktorima fotografije i scenografima na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije. U idućim izdanjima programa fokus će biti na predstavnicima drugih filmskih sektora i djelatnosti koji uživaju manje pažnje u kontekstu edukacije za filmske profesionalce, a moguće je i proširenje kruga zemalja sudionica.

Program počinje u petak, 2. lipnja, a završava u nedjelju, 4. lipnja 2017. Sudjelovanje u programu FOCUS besplatno je za odabrane kandidate iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Trošak smještaja, obroka i festivalskih propusnica snose organizatori. Preduvjet je napredno služenje engleskim jezikom. 

Rok za prijavu je 24. travnja 2017. Sudionike odabire odbor sastavljen od voditelja programa FOCUS i predstavnika struke, a izabrani sudionici će o odabiru biti obaviješteni e-poštom i javnom objavom do 11. svibnja. 

Za prijavu je potrebno dostaviti sljedeće dokumente na engleskom jeziku na pro@isolacinema.org:
- Ispunjen obrazac za prijavu (dostupan u prilogu s desne strane teksta);
- Životopis;
- Motivacijsko pismo: Zašto želite sudjelovati u programu FOCUS? Najviše jedna stranica;
- Valjana poveznica (URL) koja vodi do odabrane filmografije.

Novi program obuke i umrežavanja za filmske stručnjake na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije: PRO Otok: FOCUS na direktore fotografije i scenografe u sklopu 13. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema (Slovenija) održava se u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Audiovizualnim fondom Friuli-Venezia Giulia (Italija), zavodom Motovila / Deskom Kreativne Europe Slovenije, Udruženjem filmskih snimatelja Slovenije i Udruženjem slovenskih scenografa, kostimografa i majstora maske. 

Prijavnica i svi ostali detalji o programu dostupni su u prilozima s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.