Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta 

First Films First je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2021. godine.

Program se sastoji od četiri modula koja se realiziraju u periodu od godinu dana, a sudionici će sa svojim prvim dugometražnim igranim filmom u tom razdoblju proći kroz sve faze razvoja filmskog projekta. Mladim autorima nudi se mentorstvo europskih filmskih profesionalaca te stjecanje vještina koje će im omogućiti sudjelovanje na međunarodnoj filmskoj sceni. Kroz suradnju s istaknutim europskim autorima i stručnjacima iz prve će ruke dobit uvid i praktično znanje o suvremenoj europskoj filmskoj industriji.

'Fist Films First' program prima samo osam sudionika kako bi se program mogao prilagoditi i mijenjati prema individualnim potrebama svakog sudionika. 

1. modul 'Razvoj priča u scenarij' održat će se u lipnju 2021. u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija u Cluj-Napoci u Rumunjskoj.

2. modul 'Pronalazak jedinstvenog vizualnog stila filma i daljnji razvoj scenarija' održat će se u rujnu 2021. u makedonskom gradu Bitola u okviru Međunarodnog filmskog festivala 'Braća Manaki'.

3. modul 'Rad s glumcima i daljni razvoj scenarija' održat će se u studenom i prosincu 2021. u Beogradu za vrijeme Autorskog filmskog festivala. 

4. modul 'Pripreme za veliki svijet - pitching & packaging projekta' održat će se u ožujku 2022. godine u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. 

Program završava pitching prezentacijom pred međunarodno relevantnim producentima, distributerima i predstavnicima fondova na Sofia Meetings, jednom od vodećih regionalnih koprodukcijskih marketa.

S obzirom na pandemiju koronavirusa, postoji mogućnost da će se moduli održavati online

U prethodno izdanje programa 'First Films First' je, od 103 prijavljena, primljen hrvatski projekt Noćni valovi redatelja i scenarista Filipa Herakovića.

Detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici.

Rok za podnošenje prijava je 1. ožujka 2021. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.