Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Filmsku školu Kinokluba Zagreb

Prijave za Filmsku školu otvorene su do utorka, 25. siječnja, a nastava počinje u utorak, 1. veljače u 20 sati. Škola će se održavati online

Filmska škola radionica je namijenjena početnicima i nije potrebno predznanje ni iskustvo. Radionica daje uvod u filmsku umjetnost i nudi osnovna teorijska i praktična znanja o filmu koja će vam omogućiti da kritički promatrate i analizirate filmska djela te da se nastavite baviti filmskim stvaralaštvom, bilo samostalno, bilo kroz pohađanje neke od naprednih filmskih radionica u Kinoklubu Zagreb.

Polaznici uče i pisati sinopsise i scenarije, izrađivati storyboarde, snimati i montirati kratke filmske vježbe, kao i vlastiti završni autorski film, koji izrađuju samostalno, opremom kojom već raspolažu.

Predavačice na ovom izdanju škole su Lana Kosovac (pisanje scenarija i režija), Dubravka Kurobasa (snimanje), Ivana Perčinlić (montaža), Dino Ljuban (snimanje zvuka) i Petra Belc (uvod u eksperimentalni film).

Nastava traje devet tjedana i održava se dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom navečer, po dva školska sata, putem platforme Zoom, s nekoliko praktičnih termina uživo.

Uplaćena školarina je ujedno i doživotna članarina u Kinoklubu Zagreb za one koji polože završni ispit. Po završenoj Filmskoj školi stječu se uvjeti za pridruženo članstvo u Kinoklubu Zagreb, koje podrazumijeva pravovremeno primanje obavijesti o našim aktivnostima te pravo na posudbu opreme KKZ-a i korištenje montaže, predlaganje programa KKZ-a i sudjelovanje u njihovoj realizaciji, pohađanje naprednih radionica, koje su besplatne za sve članove, i dr. Cijena školarine i ostali detalji nalaze se na službenoj stranici kluba

Interes za upis u Filmsku školu kontinuirano je vrlo velik te je upis prvo ponuđen ljudima koji su se tijekom godine javili na mail Filmske škole. Na ovom izdanju Filmske škole ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi na linku. Polaznike će klub upisivati po redoslijedu uspješnog ispunjavanja prijavnice. Svi zainteresirani koji se neće uspjeti sada upisati dobit će ponuđeno mjesto na idućoj Filmskoj školi u travnju 2022. godine. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.