Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za 23. Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić'

Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" i ove će se godine održati u Varaždinu, baroknom gradu s lokacijama idealnim za snimanja i učenja o filmskoj teoriji i medijskoj pismenosti, od 18. do 28. kolovoza. Prijaviti se mogu profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima. Rok za prijave je 15. lipnja 2021. godine. 

"U današnjem je društvu medijska pismenost izuzetno bitna i s njom se susreću djeca od najranije dobi. Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika. Pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti i upoznati se s filmskom teorijom," stoji u pozivu za prijave na Školu medijske kulture "Dr. Ante Peterlić". 

Desetodnevni plan Škole obuhvaća predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu.

Polaznici mogu birati između seminarskih programa te prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radioreportaža, scenarij, dramska pedagogija, postprodukcija zvuka, vizualni efekti, televizijska reportaža).

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija. Uvjete sudjelovanja možete pročitati ovdje, a link na prijavu nalazi se ovdje.

Stručnost predavača i voditelja radionice, kao i sve širi krug škola (osnovnih i srednjih), ali i domova koji nakon završene Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” s djecom i mladima rade medijsku kulturu unutar svojeg predmeta i propisanog plana i programa, kao i izvannastavnu aktivnost, govore u prilog uspješnosti škole.

Prijave na Školu traju do 15. lipnja 2021., a zbog velikog interesa broj polaznika je ograničen.

Više informacija pronađite na službenoj stranici Škole medijske kulture.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.