Preskoči na glavni sadržaj

Otvorene prijave za 16. Ljetne filmske radionice u Varaždinu

Ovoga ljeta, šesnaesti puta za redom, udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira Ljetne filmske radionice. Radionice počinju 1. srpnja u P4 Centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu. Radionice su za polaznike besplatne, a prijave se primaju do 28. lipnja. 

Prva će na redu biti radionica animiranog filma za odrasle, a namijenjena je onima koji kao učitelji ili odgojitelji žele naučenu vještinu prenijeti djeci i onima koji jednostavno žele upoznati osnove animacije. Sastojat će se od teorijsko-metodičkog dijela i praktičnog rada.

Radionica za odrasle će se održati od 1. do 3. srpnja u kasnijim popodnevnim satima, a vodit će je medijska pedagoginja, osnivačica i voditeljica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec. Ovu radionicu VANIMA organizira u partnerstvu s Hrvatskim filmskim savezom  uz sufinanciranje Agencije za elektroničke medije, a osim u Varaždinu, radionice će tijekom godine biti održane u Zagrebu i  Karlovcu.

Od 2. do 5. srpnja održat će se radionica igranog filma za učenike viših razreda osnovne škole. Cjelodnevne radionice vodit će voditelji udruge Kaooosss iz Zagreba, Jura Troje i Noa Nikolić. Voditeljski dvojac je održao brojne radionice igranog filma po cijeloj Hrvatskoj a nastali filmovi osvajali su nagrade na državnim revijama filmskog stvaralaštva djece. Posebnost njihovih radionica igranog filma jest da djeca imaju potpunu kreativnu kontrolu nad svojim filmom.

Radionicu animiranog filma za djecu vodit će voditelji VANIME, a namijenjena je polaznicima koji imaju od 8 do 11 godina. Radit će se animirana minijatura na zajednički odabranu temu u tehnici animacije pijeska. Radionica će se održati u jutarnjim satima  sredinom srpnja prema dogovoru s polaznicima. Radionice su sufinancirane od strane HAVC-a i Grada Varaždina.

Svi zainteresirani mogu se do 28. lipnja prijaviti putem maila vanima@vanima.hr. Polaznici će sve ostale informacije dobiti 29. lipnja, nakon formiranja grupa. Sve detalje o radionici možete pronaći na stranici udruge Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Naslovne fotografije: Ljetne filmske radionice udruge Filmsko-kreativni studio VANIMA

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.