Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren poziv za snimateljsku nagradu "Nikola Tanhofer" 2015. 

Hrvatska udruga filmskih snimatelja raspisala je poziv za prijavu radova za godišnju snimateljsku nagradu "Nikola Tanhofer“ za najbolja ostvarenja u području umjetnosti i umijeća filmskoga snimanja. Radovi se mogu prijaviti do 7. travnja 2016. godine. 

Kao i lani, nagrada će se dodjeljivati za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.

Nagrada se dodjeljuje snimateljima (direktorima fotografije, glavnim snimateljima) za sljedeće kategorije:
- dugometražni film 
- televizijska serija 
- kratkometražne filmske forme 

U konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija, koji su premijerno prikazani u kino distribuciji ili televizijskom programu televizijskih postaja koje emitiraju program na prostoru Republike Hrvatske, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2015. godine. U kategorijama kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je ulazak u konkurenciju filmskog festivala koji se održava na teritoriju Republike Hrvatske u istom razdoblju. 

Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a imaju obavezu dostaviti HFS-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku. U kategorijama televizijskih serija dovoljno je dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje. Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti sami autori filmske fotografije, (nije nužno da budu članovi HFS-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi HFS-a bez obzira jesu li osobno sudjelovali u proizvodnji nominiranog projekta. 

O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri sastavljen od članova HFS-a. 

Radove je potrebno prijaviti u pisanom obliku na adresu:
Hrvatska udruga filmskih snimatelja
Britanski trg 12
10000 Zagreb

ili mailom na cine-hfs@zg.t-com.hr

Prijavnicu potražite u prilogu s desne strane. 

Kontakt osobe za dodatna pojašnjenja su Branko Linta (branko.linta@me.com) i Mario Sablić (mario.sablic@gmail.com). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.