Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren poziv za RE-ACT radionicu namijenjenu dokumentarnim projektima u razvoju

Kreativni timovi sastavljenih od redatelja i producenta iz Hrvatske, pokrajine Furlanije-Julijske krajine (Italija) i Slovenije imat će jedinstvenu priliku razvijati svoje projekte u ranoj fazi razvoja, a ovogodišnje izdanje RE-ACT radionice po prvi će se puta održati u sklopu Ex Oriente Film radionice namijenjene redateljima i producentima dokumentarnih filmova iz istočne i centralne Europe. 

RE-ACT radionica održat će se od 19. do 21. lipnja u Trstu, a ovaj je put (s obzirom na to da se odvija u sklopu Ex Oriente Film radionice) otvorena isključivo kreativnim timovima koji razvijaju dokumentarne projekte u ranoj fazi razvoja.

Neki od za sada potvrđenih mentora programa Ex Oriente Film su poznati dramaturg, redatelj i producent Iikka Vehkalahti (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska) te glavni delegat Međunarodnog tjedna kritike filmskog festivala u Veneciji, kritičar, novinar i pisac Giona Nazzaro (Italija). 

Poziv za prijave otvoren je do 24. travnja 2018. godine. 

Uvjete za prijavu na radionicu pogledajte na web stranici: filmreact.eu, a za sva pitanja kontaktirajte ih putem maila: info@filmreact.eu

RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski cenar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje dugometražnih filmova svih rodova.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.