Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata za 2019. godinu

Inicijativa RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) peti put objavljuje poziv za razvoj koprodukcijskih projekata. Rok za slanje prijava je 15. studenog. 

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja. Barem bi jedan član filmskog tima (redatelj ili neki od producenata) na dugometražnom igranom/dokumentarnom ili kratkometražnom animiranom filmu trebao raditi prvi ili drugi put. 

Poziv je otvoren do 15. studenog 2019. 

Maksimalno šest projekata godišnje bit će financirano u minimalnom iznosu od 10 000 eura po projektu. Odluku o odabranim projektima donijet će Programsko vijeće (koje su imenovali fondovi u RE-ACT-u) uz konzultiranje vanjskih eksperata i objaviti u siječnju 2020. godine tijekom koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu.

Detaljne smjernice poziva i prijavnicu za razvoj koprodukcijskih projekata potražite na stranici www.filmreact.eu.

U proteklih je pet godina RE-ACT ostvario odlične rezultate u povezivanju stručnjaka i jačanju koprodukcija između Hrvatske, Slovenije i Furlanije-Julijske krajine (FVG), no od ove se godine mreža proširila. Filmski centar Srbije postao je novi član inicijative RE-ACT. Srpski filmski djelatnici sudjeluju u radionicama koje su na rasporedu 2019. godine, a od 2020. Filmski centar Srbije postaje punopravni član, pa će moći podnositi prijave u sklopu plana financiranja zajedničkog razvoja. 

RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje filmova svih vrsta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.