Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata za 2016. godinu

Predstavnici inicijative RE-ACT u četvrtak 15. rujna su u Portorožu, u okviru 19. izdanja Festivala slovenskog filma, objavili novi poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata. Također, predstavljena je i nova suradnja s prvim izdanjem SeriesLab programa, novom inicijativom TorinoFilmLaba.

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda a poželjno je da  tematski povezuju teritorij triju područja.

Poziv je otvoren do 15. studenog 2016. godine.

Maksimalno šest projekata godišnje bit će financirano u minimalnom iznosu od 10.000,00 EUR po projektu. Odluku o odabranim projektima donijet će Programsko vijeće (koje su imenovali fondovi u RE-ACT-u) uz konzultiranje vanjskih eksperata i objaviti u siječnju 2017. godine tijekom koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu.

Detaljne smjernice poziva i prijavnicu za razvoj koprodukcijskih projekata potražite na stranici www.filmreact.eu.

Predstavnici RE-ACT-a najavili su i novu suradnju s prvim izdanjem SeriesLab programa, novom inicijativom TorinoFilmLaba. Naime, treća po redu RE-ACT-ova radionica odvijat će se zajedno s drugom sesijom SeriesLab programa, a novost je da će se osim igranih i dokumentarnih projekata u razvoju, na radionicu moći prijaviti i  televizijski serijali u razvoju. Poziv na prijave za treću RE-ACT radionicu bit će otvoren početkom studenog 2016.

RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski cenar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje dugometražnih filmova svih vrsta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.