Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren poziv za program LFF Rough Cut

Udruga Liburnia film festival otvorila je poziv za LFF Rough Cut, program za dokumentarne projekte iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) u fazi grubog šnita. Prijave su otvorene do 6. kolovoza 2023.

Program je namijenjen redateljima/cama, montažerima/kama i producentima/cama čiji se filmski projekti nalaze u fazi u kojoj im je potrebna stručna podrška, savjetovanje, inspiracija, praćenje te feedback stručnjaka i kolega.

Mentorice LFF Rough Cuta renomirane su montažerke Jelena Maksimović (Beograd, Srbija) i Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Hrvatska).

LFF Rough Cut odvija se u dvije sesije, prvoj za vrijeme Liburnia Film Festivala u Opatiji, od 24. do 26. kolovoza 2023. i drugoj u zimskim mjesecima u Rijeci.

Prijave su otvorene do 6. kolovoza 2023. a prijavnica se nalazi na POVEZNICI.

 Opis radionice:  

LFF Rough Cut kombinacija je grupnog i individualnog rada. Organizator će među prijavama odabrati do pet filmskih projekata. Svaki od njih na radionici moraju predstavljati redatelj/ica i montažer/ka, u obje radioničke sesije. U drugoj im se po potrebi i ovisno o trenutnoj fazi projekta pridružuje i producent. 

Nakon završetka prve sesije, polaznici nastavljaju samostalan rad na filmovima uz, po potrebi, online konzultacije s mentoricama. Na drugu sesiju dolaze s novim materijalom, grupno ga pregledavaju i komentiraju te konzultiraju.

Pitanja vezana za radionicu moguće je postaviti na info@liburniafilmfestival.com.

Online obrazac prijavnice sadrži upit o općim podacima filma (naslov, redatelj, montažer, producent), predviđeno trajanje, sinopsis i treatment (svaki do dvije kartice teksta), obrazloženje faze u kojoj se projekt nalazi, izazove, kao i očekivanja i potrebe od radionice te poveznicu na sam rough cut.

Rough cut dokumentarnu radionicu LFF-a podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Rijeka.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.