Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na CineLinku 2013.

Otvoren je novi natječaj za filmske stvaraoce iz Jugoistočne Europe za sudjelovanje u CineLink radionicama za razvoj projekata i na koprodukcijskom sajmu CineLink. Rok za prijave je 15. ožujka 2013.

CineLink je okosnica industry dijela Sarajevo Film Festivala i platforma za razvoj i financiranje pažljivo odabranih projekata iz Jugoistočne Europe predodređenih za europsku koprodukciju. U okviru selekcija CineLink, CineLink Plus i Work in Progress, platforma podržava projekte u svim fazama razvoja, kao i projekte u produkciji i postprodukciji. Detalji o natječaju mogu se pronaći na ovom linku.

Najnoviji realizirani projekti s ranijih izdanja CineLinka već su prisutni na međunarodnim festivalima. Godina je počela uvrštavanjem filma Krugovi Srdana Golubovića u selekciju World Cinema Dramatic Competition Sundance Film Festivala, kao i u program Forum ovogodišnjeg Berlinalea. U programu Forum u Berlinu premijeru će doživjeti i Obrana i zaštita Bobe Jelčića, također razvijana na CineLinku.

Film Alexandre Gulee Matei Child Miner uvršten je pak u selekciju Bright Future Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, a Harmony Lessons Emira Baigazina je u utrci za Zlatnog medvjeda.

Ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala održat će se od 16. do 24. kolovoza.

CineLink video pogledajte ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.