Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za prijave na radionicu 'Pronađi svoju publiku'

Otvorena medijska grupacija i tvrtka 4 film objavljuju natječaj za prijavu za nadolazeću edukativnu filmsku radionicu "Pronađi svoju publiku" koja će se održati u Zagrebu od 23. do 25. lipnja 2023. Natječaj je namijenjen hrvatskim filmskim profesionalcima i studentima iz područja filmske umjetnosti. Prijava i sudjelovanje na radionici je besplatno.

Radi se o trodnevnoj radionici namijenjenoj producentima i ostalim filmskim profesionalcima koji se žele informirati i obrazovati u pogledu razvoja projekta kroz sve faze produkcije, o zelenoj produkciji (green filmmaking) i društveno osviještenom filmskom stvaralaštvu. Predavači na radionici su:

  • Rose Troche, poznata američka nagrađivana scenaristkinja, redateljica i producentica. Radila je na serijama poput Six Feet Under, Ugly Betty, Black Lightning, Vida, Sorry For Your Loss, How To Be A God Central In Florida, Zoe’s Extraordinary Playlist, Shameless, Walking Dead i Ginny & Georgia.
  • David Pollard, suosnivač i izvršni direktor Workplace Pride Zaklade koja predstavlja LGBTIQ+ mrežu u više od 100 istaknutih međunarodnih tvrtki i organizacija te teži većem LGBTIQ+ uključivanju na radnom mjestu.
  • Zsófia Szemerédy i Julia Tordai iz Green Eyes Production, producentice i stručnjakinje za održivost i zelenu produkciju.

Pronađi svoju publiku je interaktivna radionica u sklopu koje će sudionici:

  • naučiti sve o različitim fazama produkcije filmova te pozicioniranju svog filma na filmskom tržištu
  • Kako pronaći publiku za svoj projekt, marketing, prodaju i distribuciju filmova u smislu pozicioniranja - od međunarodne prodaje, festivala do nacionalnih strategija prikazivanja,
  • naučiti o zelenoj produkciji (održiva filmska produkcija koncept je filmske proizvodnje s posebnom brigom za ekološka, ekonomska i društvena pitanja. Održivost u filmskoj produkciji uključuje društveno i ekološki odgovorno donošenje odluka u pretprodukciji i produkciji filma.),
  • naučiti o društveno osviještenom filmskom stvaralaštvu u trendu s drugim umjetnostima i globalnim svakodnevnim zbivanjima koja utječu na velik dio čovječanstva (prava manjina, pandemija COVID-a 19, eskalacija sukoba i slično).

Natječaj je namijenjen hrvatskim filmskim profesionalcima i studentima iz područja filmske umjetnosti.
Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti obrazan na OVOJ poveznici

Prijava i sudjelovanje na radionici je besplatno. Za više informacija o radionici, zainteresirani se mogu javiti na e-mail: office@4film.hr.

Rok za prijavu je 16. lipnja 2023.

Radionica Pronađi svoju publiku podržana je od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.