Preskoči na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2019. godinu

Nagradu 'Vladimir Nazor' dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Republici Hrvatskoj. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo, a prijedloge za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno do 12. ožujka 2020.

Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Nagradu dodjeljuje Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

Prošle godine Nagrada 'Vladimir Nazor' za životno djelo iz područja filmskih umjetnosti (za 2018. godinu) pripala je Radi Šerbedžiji, dok je godišnja nagrada uručena redatelju Nebojši Slijepčeviću za dokumentarni film Srbenka.

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2019. godinu možete pronaći na ovom linku, a više informacija o samoj Nagradi ovdje. Rok za upućivanje prijedloga je 12. ožujka 2020. godine na adresu: Ministarstvo kulture, za Nagradu ‘Vladimir Nazor', Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.

Naslovna fotografija: Nebojša Slijepčević

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.