Preskoči na glavni sadržaj

Otok ljubavi u kinima od 9. listopada

Nakon svjetske premijere na švicarskom Locarno Film Festivalu početkom kolovoza te regionalne premijere u sklopu Sarajevo Film Festivala, Otok ljubavi svoju će hrvatsku premijeru doživjeti 8. listopada u Blitz Cinestaru u Branimir centru u Zagrebu, dok u redovnu kino distribuciju kreće dan kasnije.

Film priča o obitelji Grebo koja ljetuje u Istri. Glavna junakinja, trudna Francuskinja koja živi u Sarajevu, s mužem Bosancem dolazi na odmor na otok Sv. Nikola. Kao treća osoba u filmu se pojavljuje Flora, Rumunjka koja živi u Njemačkoj, a zaplet se stvara oko kemije koja se razvija između nje i svakog od supružnika. Većina filma snimljena je na otoku Sveti Nikola u blizini Poreča, dok su pojedini kadrovi snimani i u samom Poreču, Motovunu te na još niz drugih lokacija.

Režiju potpisuje Jasmila Žbanić, a u realizaciji filma sudjelovali su scenarist Aleksandar Hemon te producenti Damir Ibrahimović i Leon Lučev.  Kameru potpisuje Christine A. Meier, a montažu Isabel Meier. Glavne uloge igraju Ermin Bravo, Ariane Labed, Ada Condeescu, Leon Lučev, Branka Petrić Fehmiu, Franco Nero i Bojana Gregorić.

Otok ljubavi prikazat će se u 17 kina i multipleksa diljem Hrvatske, a za distribuciju je zadužen Blitz film i video.

Film je nastao kroz Produkciju Živa iz Hrvatske, Komplizen Film iz Njemačke, Okofilm iz Švicarske i Deblokadu iz Bosne i Hercegovine, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i državnih fondova Švicarske i Njemačke, kao i od strane fonda Eurimages i Programa MEDIA.

Vizuale iz filma možete preuzeti na ovoj poveznici, a trailer možete pogledati ovdje.

Naslovne fotografije: scena iz filma; plakat

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.