Preskoči na glavni sadržaj

Otac u natjecateljskom programu Clermont-Ferranda

Jedan od najnagrađivanijih ovogodišnjih filmova – animirani omnibus Otac, primljen je u natjecateljski program 35. izdanja Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, najvećeg i najprestižnijeg festivala posvećenog kratkom metru.

Nakon prikazivanja u natjecateljskim programima filmskih festivala u Annecyju i Hiroshimi i 10-ak osvojenih nagrada na festivalima animiranog filma, animirano-dokumentarni omnibus Otac u siječnju će biti prikazan u natjecateljskom programu Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu. Oca je producirao Compote Collective u koprodukciji s Bonobostudiom i Eyecatch Productions, a realiziran je uz pomoć fondacije Robert Bosch, Hrvatskog audiovizualnog centra i Bugarskog nacionalnog filmskog centra. Radi se o hibridu animiranog i dokumentarnog filma, čijih se pet priča vrti oko nikad ostvarenih razgovora između djeteta i njegova oca, a sve su priče utemeljene na autentičnim iskustvima mladih ljudi. Redatelj i supervizor filma je Ivan Bogdanov, a u redateljskom je timu sudjelovao i cijenjeni hrvatski animator Veljko Popović (Ona koja mjeri, Dove sei, amor mio).

Festival u Clermont-Ferrandu najveći je i najprestižniji festival kratkometražnog filma na koji se svake godine prijavi do 7 tisuća radova. Festival u desetak dana prikaže oko 180 filmova podjeljenih u 3 natjecateljska programa: u francuskoj konkurenciji prikazuju se domaći kratkometražni filmovi, u međunarodnoj se za nagradu natječu ostvarenja iz cijeloga svijeta, a natjecateljski program Lab posvećen je progresivnijim i eksperimentalnijim radovima.

Festival prati i najveći market namijenjen kratkome metru. Sajam koji posjećuju producenti, distributeri, programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film također je i prostor na kojem se lako može dobiti u uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu marketa. Hrvatska će na festivalskom marketu ove godine po treći put imati svoj štand u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra uz brojne druge aktivnosti namijenjene promociji hrvatskog kratkog filma. U sklopu festivala održava se i koprodukcijski forum Euro Connection na kojem je Otac bio predstavljen 2010. godine.

35. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 1. do 9. veljače 2013. Više informacija o festivalu potražite na ovome linku, a popis nagrada i festivala na kojima je sudjelovao Otac provjerite ovdje.

Izvor: Bonobostudio

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.