Preskoči na glavni sadržaj

Otac osvojio Grand Prix na Međunarodnom festivalu animiranog filma Zlatni Kuker u Sofiji

Grand prix Međunarodnog festivala animiranog filma Zlatni Kuker, koji se održava u bugarskoj Sofiji, pripao je filmu Otac skupine redatelja. Koproducent film je Bonobostudio iz Hrvatske.

Otac je kratkometražni hibrid dokumentarnog i animiranog filma, koji prikazuje pet paralelnih stvarnosti u kojima se odvijaju nikad ostvareni razgovori između djeteta i njegova oca. Pet filmskih priča, temeljih na autentičnim iskustvima mladih ljudi, dočarane su različitim animacijskim stilovima petorice redatelja, a jedan od njih je i Veljko Popović iz Hrvatske.

Na 21. Danima hrvatskog filma Otac je osvojio Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan za najbolji animirani film, bio je uvršten u natjecateljski program Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, a na jučer završenom Međunarodnom festivalu animiranog filma Zlatni Kuker (11. lipnja - 17. lipnja) u Sofiji osvojio je Grand Prix.

Oca je producirao Compote Collective u koprodukciji s Bonobostudiom i Eyecatch Productions, a realiziran je uz pomoć fondacije Robert Bosch, Hrvatskog audiovizualnog centra i Bugarskog nacionalnog filmskog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.