Preskoči na glavni sadržaj

Otac nagrađen u Dubaiju

Kratkometražni animirani omnibus Otac osvojio je posebno priznanje u međunarodnom natjecateljskom programu Festivala Zaljevskih zemalja.

Festival Zaljevskih zemalja (Gulf Film Festival) održava se već šest godina u Dubaiju, a posvećen je kinematografijama šest arapskih zemalja koje se nalaze uz obalu Perzijskog zaljeva: Saudijska Arabija, Oman, Kuvajt, Bahrein, Katar i UAE. Festival ima i međunarodni natjecateljski program kratkometražnih filmova u kojemu je Otac osvojio posebno priznanje.

Podsjetimo, Otac je hibrid dokumentarnog i animiranog filma, a prikazuje pet paralelnih stvarnosti u kojima se odvijaju nikad ostvareni razgovori između djeteta i oca. Nastao je prema istinitim pričama nekolicine mladih ljudi, a svaku od pet priča režirali su umjetnici posve različita senzibiliteta, između ostalog i hrvatski redatelj Veljko Popović. Film je bugarsko-hrvatsko-njemačka koprodukcija koju s hrvatske strane potpisuje Bonobostudio. Film je do sada prikazan na 70-ak festivala i osvojio je 18 nagrada i priznanja.

Festival Zaljevskih zemalja održavao se od 11. do 17. travnja, a više informacija potražite na njegovoj službenoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.