Preskoči na glavni sadržaj

Otac nagrađen na Anim'estu

Animirani film Otac u režiji Ivana Bogdanova i skupine autora, među kojima je i Veljko Popović, osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film na Međunarodnom festivalu animiranog filma Anim'est u Bukureštu (5.-14. listopada 2012). Film su zajednički producirali Compote Collective iz Bugarske, Bonobostudio iz Hrvatske i njemački Eyecatch Productions.

Žiri u sastavu Rosto, Nobuai Doi i Jean-Pierre Lemouland u svom je obrazloženju istaknuo da je film hrabri mozaik propalih odnosa između djeteta i oca koji pokazuje izražajnu moć animiranog filma: da nevidljvo učini vidljivim.

Ovo je već sedma nagrada za Oca koji nastavlja uspješnu turneju po svjetskim festivalima. Od svoje premijere u ožujku ove godine, film je pozvan na oko 50 festivala, među kojima su i prestižni festivali u Stuttgartu, Annecyju, Hiroshimi, Londonu, Varšavi i Leipzigu.

Anim'est je najveći festival animiranog filma u Rumunjskoj, koji svojim pažljivo odabranim programom privlači sve veću pažnju profesionalaca, ali i publike, pa je tako na ovogodišnjem izdanju zabilježena posjećenost od oko 20 000 gledatelja. Grand Prix festivala osvojio je belgijski Oh, Willy, nagrada za najbolji dugometražni film pripala je češkom filmu Alois Nebel, a najbolji studentski film je Swarming iz Finske.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.