Preskoči na glavni sadržaj

Ostavljeni u natjecateljskom programu 45. međunarodnog festivala u Karlovym Varyma

Dugometražni igrani film Ostavljeni scenarista Zlatka Topčića i redatelja Adisa Bakrača uvršten je u natjecateljsku selekciju prestižnog 45. međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Varyma koji će se održati od 2. do 10. srpnja 2010.

Prva projekcija filma u okviru natjecateljskog programa East of the West bit će 8. srpnja, a ujedno to će to biti i svjetska premijera filma.

Univerzalna priča o potrazi za identitetom i vlastitim biološkim roditeljima uvlači nas u svijet trinaestogodišnjeg dječaka Alena koji živi u domu za nezbrinutu djecu te pokušava pronaći svoju majku bez obzira na cijenu i posljedice. Glavne uloge u filmu tumače Tony Grga, Mira Furlan, Mirsad Tuka, Zijah Sokolović, Dragan Marinković, Meto Jovanovski, Mirela Lambić i mnogi drugi.

Regionalna premijera filma zakazana je za 21. srpnja na 57. festivalu igranog filma u Puli gdje je film u službenoj konkurenciji manjinskih koprodukcija.

Film Ostavljeni snimljen je uz podršku Fonda za kinematografiju Sarajevo, Ministarstva kulture RH i HAVC-a, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Gradske uprave grada Sarajeva, Ministarstva kulture Kantona Sarajevo, francuskog Ministarstva kulture i CNC fonda, Ministarstva za kulturu Srbije i FCS-a i drugih značajnih institucija u BiH.

Produkciju filma potpisuje Heft produkcija iz Sarajeva, a koprodukciju Olimp Produkcija (Hrvatska), (A+D film (Srbija), Dari Films (Francuska), Radio Televizija Federacije BiH, (BiH) i Izolight 17 (Francuska).
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.