Preskoči na glavni sadržaj

Osam hrvatskih filmaša na 8. Talents Sarajevu

Na osmom izdanju Talents Sarajeva (Sarajevo Talent Campusa), programa za filmsku edukaciju i umrežavanje namijenjenog mladim filmašima iz zemalja Jugoistočne Europe, sudjelovat će 70 sudionika, među kojima je osmero iz Hrvatske. 

U selekciju Talents Sarajeva ušli su glumci Katarina Strahinić, Iskra Jirsak i Ivan Ožegović, redateljica Ivana Škrabalo te scenaristi Višna Mamić, Ana Perčinlić i Višeslav Radić. U posebnu radionicu Pack&Pitch odabran je kratkometražni igrani film u razvoju Dan Republike producenta i scenarista Matije Drnikovića, nastao u sklopu projekta Palunko Hrvatskog filmskog saveza.

Na ovogodišnje izdanje Talents Sarajevo programa pristiglo je 311 prijava, a odabrano je 70 sudionika iz Albanije, Armenije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske. 

Od ove godine se program Sarajevo Talent Campus zove Talents Sarajevo i ima novi logo, priopćili su organizatori festivala, ali će zadržati provjereni format. Program je osnovan 2007. godine u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i njegovom platformom Berlinale Talents, koja je danas krovna organizacija za mrežu talent campusa u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju.

Cilj Talents Sarajeva je povezivati mlade filmske profesionalce iz Jugoistočne Europe s etabliranim filmskim profesionalcima, informirati ih i približiti regionalnoj i međunarodnoj filmskoj industriji, ispuniti prazninu između formalnog obrazovanja i praktičnog radnog iskustva, poticati ih na suradnju u polju razvoja, financiranja, produkcije i distribucije kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova.  

Osmo izdanje programa održat će se od 16. do 21. kolovoza, u sklopu jubilarnog, 20. Sarajevo Film Festivala. Listu svih sudionika i detalje programa možete pogledati na ovom linku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.