Preskoči na glavni sadržaj

Online Frooom! revija dječjih filmova 

Na Frooom! filmskoj reviji prikazuju se filmovi koji su kreirani na Frooom! radionicama u Zagrebu, Sinju, Rijeci, Koprivnici, Splitu i Komiži u 2019. godini. U preko dva sata programa na Frooom! YouTube kanalu mogu se pogledati 52 naslova nastala na početnoj, naprednoj i majstorskoj razini Frooom! filmske škole. Revija se može pogledati sve do 14. svibnja 2021. godine. 

Dio filmova koji će se moći vidjeti na reviji su već prikazani na nekim domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama i za njih su dobili brojne nagrade i priznanja.

Na Frooom! filmskoj reviji prikazuju se filmovi koje su osmislili, producirali, snimili, a nekad i montirali mladi Frooom! autori i autorice. Da bi doprinijeli umreženijem djelovanju na području medijske pismenosti, Frooom! filmska revija će se održati u suradnji s ESF projektom čiji su partneri i Bacači Sjenki – Medijsko obrazovanje je važno.MOV. 

Projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti – ključne pismenosti novoga doba. 

Revija je na Frooom! YouTube kanalu dostupna za gledanje od 7. do 14. svibnja. 

Filmovi su raspoređeni po razinama radionica, u tri playliste po razinama radionica (početna, napredna i majstorska radionica). 

Više o reviji možete saznati na Frooom! web stranici.

Frooom je inovativni istraživački obrazovni program čiji proces i metodologija medijskog, filmskog i informatičkog opismenjivanja ima za cilj poticanje djece i mladih na razumijevanje, korištenje i stvaranje audiovizualnih radova s područja filmske umjetnosti te elektroničkih i novih medija, a provodi se u 12 gradova Republike Hrvatske te međunarodno. Frooom! je program Bacača Sjenki. 

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, film, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Frooom! revija filmova je financirana kroz projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV, a on je sufinanciran sredstvima Europskog Socijalnog Fonda.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.