Preskoči na glavni sadržaj

Onda vidim Tanju Juraja Lerotića na međunarodnom festivalu u Rotterdamu

Na ovogodišnjem jubilarnom 40. međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, u Nizozemskoj, u sklopu programa Spectrum Shorts, prikazat će se kratkometražni igrani film Onda vidim Tanju (2010.) scenarista i redatelja Juraja Lerotića.

Onda vidim Tanju dirljiva je ljubavna priča o tinejdžeru koji odrasta u prilično složenim životnim okolnostima. Šesnaestogodišnji Željko i njegov mlađi brat žive sami otkako im se majka liječi u bolnici. Željko se dogovorio dvije stvari sa samim sobom: mora konačno preuzeti inicijativu i upoznati Tanju i mora nabaviti novac kako bi majci kupio periku od prirodne kose. Ako to uspije, čini mu se da bi sve opet moglo krenuti nabolje.


Film je hrvatsku premijeru imao je na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu u sklopu programa Kockice na kojem je osvojio nagradu Zlatna kolica za najbolji film iz programa, a međunarodnu premijeru imat će upravo na festivalu u Rotterdamu.

Redatelju Juraju Lerotiću ovo je prvi profesionalni film, a zanimljivo je što je u cijelosti napravljen od fotografija. U filmu se pojavljuju Marina Radman, Ena Mašić, Niko Gamulin-Vilogorac i Mirjana Rogina.

Program Spectrum Shorts, u kojem se prikazuju dugometražni i kratkometražne filmove iz cijelog svijeta, prvenstveno predstavlja stilski i narativno inovativna ostvarenja, od poznatih i manje poznatih filmskih autora. Festival u Rotterdamu traje od 26. siječnja do 6. veljače 2011.

Onda vidim Tanju nastao je u produkciji zagrebačkog Hulahopa, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.