Preskoči na glavni sadržaj

Omnibus Neke druge priče na međunarodnom festivalu u Varšavi

Na 26. međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi (8. - 17. listopada 2010.) u sklopu programa Otkrića bit će prikazan dugometražni omnibus Neke druge priče. Film je djelo grupe autorica, a nastao je u koprodukciji Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i Irske.

Nakon hrvatske premijere na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, omnibus Neke druge priče je nastavio uspješnu promociju na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, između ostalih u Sarajevu, Montrealu, Puli i Motovunu. Do sada je prikazan na 12 međunarodnih, regionalnih i nacionalnih festivala, te je osvojio četiri nagrade. U naredna tri mjeseca film će biti prikazan na još 15 međunarodnih filmskih festivala.

Hrvatski producent filma je producentska kuća 4 film, a redateljica hrvatske priče je Ivona Juka, nagrađivana mlada redateljica čiji su kratki igrani filmovi prikazivani i nagrađivani na filmskim festivalima širom svijeta. Ostale autorice omnibusa su Ines Tanović, Marija Džidževa, Hana Slak i Ana Maria Rossi.

Anita Juka, jedna od producentica filma Neke druge priče, na festivalu u Varšavi sudjelovat će kao član tročlanog međunarodnog žirija za dokumentarnu selekciju. Kao producentica Anita Juka istaknula se nagrađivanim dokumentarcima Što sa sobom preko dana Ivone Juke, Panj pun olova Branka Schmidta i Vrt plavih ruža Mladena Santrića.

Film Neke druge priče uskoro će imati svoju zagrebačku premijeru.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.