Preskoči na glavni sadržaj

Ogrestin S one strane pobjednik 9. LIFFe-a

Redatelj Zrinko Ogresta osvojio je Grand Prix 'Živojin Žika Pavlović' za film S one strane na Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije - LIFFe, čije se deveto izdanje održalo od 13. do 17. rujna.

Žiri, u kojem su sjedili redatelji Srdan Golubović i Ognjen Sviličić te glumica Nataša Ninković, obrazložio je da su odluku donijeli zbog "izuzetnog režijskog pristupa koji je sigurnom rukom proveo kroz labirinte emocija glavnih likova". 

Druga nagrada dodeljena je redateljici Ines Tanović za film Naša svakodnevna priča, nastalom u koprodukciji s hrvatskim Spiritus movensom. Žiri je, kako su naveli, "želio nagraditi smirenu i sigurnu režiju koja nam daje uvid u duboke i slojevite karaktere koji se bore sa svojim demonima i s društvom koje ih određuje". Treća nagrada pripala je srpskom redatelju Olegu Novkoviću za film Otadžbina, dok je specijalnu nagradu žirija dobio Svetozar Ristovski za režiju filma Lazar (nastao u koprodukciji s hrvatskom MP filmskom produkcijom).

Nagrađena je i glumica Ksenija Marinković, kojoj je pripala nagrada Zlatni lješnjak za ulogu u Ustavu Republike Hrvatske Rajka Grlića, "zbog energije koju je donijela ovom izuzetnom filmu". Zlatni lješnjak za najbolju mušku ulogu ravnopravno su podijelili Nebojša Glogovac za ulogu u Ustavu Republike Hrvatske te Lazar Ristovski za ulogu u filmu Dnevnik mašinovođe Miloša Radovića (nastao u koprodukciji s hrvatskim Intefilmom). 

Više informacija o festivalu potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.