Preskoči na glavni sadržaj

Ogrestin film S one strane na najvećem norveškom festivalu

S one strane (2016.), igrani film redatelja Zrinka Ogreste, koji je premijerno prikazan i nagrađen na  66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, pozvan je u glavni program 28. Tromso International Film Festivala, najvećeg filmskog festivala u Norveškoj, koji će se od 15. do 21. siječnja 2018. godine. 

Uz Ogrestin film, ova će nordijska filmska priredba u natjecateljskom programu prikazati još 11 recentnih filmova iz cijeloga svijeta koji su prikazani i nagrađeni na vodećim svjetskim festivalima u Cannesu, Berlinu i Veneciji. Među najzvučnijim naslovima su film Loveless ruskog redatelja Andreya Zvyagintseva, nagrađenog na canneskom festivalu te nominiranog za Zlatni globus, Reinventing Martin redateljice Anne Fontaine, nagrađene ove godine u Veneciji,  Summer 1993  Carle Simon, nagrađene na berlinskom festivalu, The great Budha Hsi-yao Huanga, nagrađenoga u Torontu i film Ex Libris: New York Public Library Fredericka Wisemana, dobitnika nagrade kritike na venecijanskom festivalu.

Dvanaest umjetnički ambicioznih filmova, kako ih najavljuje organizator festivala, natječe se za središnju nagradu Aurora te još dvije nagrade: međunarodnu nagradu kritike FIPRESCI i nagradu Don Quijote koju dodjeljuje međunarodna organizacija filmskih društava FICC.

Film S one strane prikazan je do sada na šezdesetak festivala u cijelom svijetu te bio dobitnik brojnih međunarodnih i tuzemnih nagrada uključujući Veliku zlatnu arenu za najbolji hrvatski film u Puli 2016. Film je distribuiran u brojnim europskim zemljama.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.