Preskoči na glavni sadržaj

Odmetnici u kinima od 8. veljače

Scenarij za ovaj visokobudžetni akcijski triler potpisuje Luc Besson, a film je sniman u Karlovcu, Humu, Zagrebu i Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče tijekom lipnja i srpnja 2015. godine.

Odmetnici (Renegades) je priča o američkim marincima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu pri čemu na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Glumačku ekipu predvodi Oscarom nagrađeni J.K. Simmons (Ritam ludilaLa La Land, Juno, Oz, Zakon i red) uz Sullivana Stapletona (300: Uspon carstva) i Charliea Bewleya (Sumrak saga). Režiser je Steven Quale, suradnik Jamesa Camerona na Avataru, Titaniku i Bezdanu, a autor scenarija Luc Besson. Film je nastao u produkciji njegove francuske tvrtke EuropaCorp, a servisni producent u Hrvatskoj bila je produkcijska kuća PAKT Media d.o.o.

Za vrijeme snimanja Odmetnika na teritoriju Republike Hrvatske bilo je angažirano 190 filmskih djelatnika te više od 1.100 statista. Film je u Hrvatskoj sniman od 17. lipnja do 24. srpnja 2015. s ukupno 44 dana snimanja (18 dana snimanja u 1. ekipi te 26 dana snimanja u 2. ekipi) i to u Humu, Karlovcu, Zagrebu i Ogulinu te na jezerima Lokve i Čiče. Osim holivudskih zvijezda, u Odmetnicima su nastupila i domaća imena: Denis Brižić, Marko Cindrić, Igor Hamer, Petra Vukelić, Matija Ferlin, Slavko Sobin, Andrej Dojkić te dječak Leon Hasančević Matijašić.

Film je također sniman u Njemačkoj i na Malti, a hrvatske lokacije u Odmetnicima su 'glumile', između ostalog, i malo bosansko-hercegovačko selo u kojem se nalazi skriveno blago (Hum) te Sarajevo 1995. (Zagrebački Velesajam, Karlovac). Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra.

Odmetnici kreću u kinodistribuciju širom Hrvatske u četvrtak, 8. veljače. 

Fotografije sa snimanja filma iz 2015. godine (radni naziv filma tada je bio Jezero) možete pronaći na ovoj poveznici (autor fotografija: PAKT media).

Naslovne fotografije: prizori sa snimanja filma (autor fotografija je EuropaCorp/PAKT media); prizori sa snimanja filma (autor fotografija je EuropaCorp/PAKT media); Lokvarsko jezero, scena iz filma (autor fotografija je Reiner Bajo; © 2016 EUROPACORP – STUDIO BABELSBERG); Hum, scena iz filma (autor fotografija je Reiner Bajo; © 2016 EUROPACORP – STUDIO BABELSBERG); Zagrebački Velesajam, scena iz filma (autor fotografija je Reiner Bajo; © 2016 EUROPACORP – STUDIO BABELSBERG); Zagrebački Velesajam, scena iz filma (autor fotografija je Reiner Bajo; © 2016 EUROPACORP – STUDIO BABELSBERG); Karlovac, scena iz filma (autor fotografija je Reiner Bajo; © 2016 EUROPACORP – STUDIO BABELSBERG); Karlovac, scena iz filma (autor fotografija je Reiner Bajo; © 2016 EUROPACORP – STUDIO BABELSBERG); Karlovac, scena iz filma (autor fotografija je Reiner Bajo; © 2016 EUROPACORP – STUDIO BABELSBERG)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.